Ne féljetek!

Abban ma már lényegében minden normális (!) ember egyetért, hogy 2006. október 23-án, a forradalom 50. évfordulóján Budapesten a Fidesz vezérkar konspirált irányítása mellett puccskísérlet zajlott le Budapesten.

Erről 2011-ben Gyurcsány Ferenc a következőket írta: "2006 a Fidesz puccskísérlete volt. A rendőrök álltak a jó oldalon, és (messze nem minden hiba nélkül) védték az alkotmányos rendet. Erőt alkalmaztak a törvénytelen erőszakkal szemben, mely mögött ott állt a Fidesz és a hozzá köthető személyek, csoportok bátorítása, helyenként talán (? - a szerző) konkrét támogatása is. Közben ártatlanok is megsérültek. Sajnos igen. Nagy kár, nagyon nagy kár. De ez sem tántoríthat el bennünket attól, hogy értsük: mi álltunk a köztársaság oldalán, a Fidesz pedig a köztársaság ellenfeleivel szövetkezett." Ami az utolsó mondatot illeti, éppúgy, mint ezt a tömör helyzetértékelést, teljes mértékben egyet kell értenünk.

Vannak emberek, akiknek csak a „szemkilövetés”, a „gyilkos rendőri terror”, a „Gyurcsánytakarodj” ragadt meg a simára csiszolt agytekervényeiben. Nincs ezen semmi csodálkozni való, mert – ahogyan azt  Németh Dezső kutató pszichológus korábban megfogalmazta: „Az agy nem felejt, csak a környezetnek leginkább megfelelő tudást használja.” Most, ugye, a fenti jelszó-mantra uralja (szennyezi) a politikai- és szellemi „környezetet”. Ezt kell tehát követni.

Mindez pedig arról jutott eszembe, hogy immáron sokadszor olvasom, hogy Magyar Péter 14 éven át szolgálta az Orbán rendszert, és most, miután meghasonlott (?) vele, de leginkább a számára a jólétet garantáló nejével, megvilágosodott. Tegyük akkor tisztába ezeket a dolgokat.

Egyrészt – és ezt itt mindjárt szögezzük le – Magyar Péternek sem a világnézete, sem a politikai meggyőződése és magatartása nem változott egy muncurkát sem. Ennek számtalan apróbb-nagyobb jelét adta már, nem fogok ezzel most ismét foglalkozni. A jelenlegi Orbán-rendszer építette fel őt magát is. Ez táplálja, pénzeli és biztosítja számára a folyamatos média-jelenlétet.

Másrészt Magyar Péter politikai élete nem 2010-ben, a Fidesz győzelmével kezdődött és ezt őtőle magától tudjuk. Magyar a diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán szerezte 2004-ben. Ügyvédjelöltként részt vett a 2006-os utcai tüntetések (a puccskísérlet! – a szerző) „rendőri áldozatainak” ingyenes jogi képviseletében és segítésében (Gulyás Gergely miniszter úr társaságában). 2007-ben Magyar Péter a „2006 őszi rendőri erőszak sérülést szenvedett áldozatainak megsegítésére” alapított „Ne féljetek!” Alapítvány titkára és kuratóriumi tagja volt, rokonai (Erőss Pál, Mádl Dalma), valamint többek között Fábry Sándor, Morvai Krisztina és Schmidt Mária társaságában. Vagyis az a 14 év szűken számolva is 18. De akkor tegyük hozzá azt is, hogy aki egy ilyen puccskísérlet eltussolásában, a felelősök és elkövetők szerecsen-mosdatásában részt vesz, az nyilván nem lehetett már akkor sem egy demokratikus, köztársaságpárti gondolatokkal megfertőzött politikus. Mi több: teljes mértékben azonosult a puccskísérletet elkövető Orbán Viktorral és az általa kitervelt konspirációval. Ez a politikai attitűd pedig szerintem máig nem változott.

Joggal vetődik fel a kérdés, amelyre mind a mai napig nincs válasz: hogyan és miért nem követte szigorú jogi-igazságügyi eljárás ezt a főbenjáró bűncselekményt, a puccskísérletet. A Btk. 254. § szerint aki olyan cselekményt követ el, amely közvetlenül arra irányul, hogy Magyarország alkotmányos rendjét erőszakkal vagy ezzel fenyegetve megváltoztassa, bűntett miatt öt évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Vagyis igen súlyosan minősülő bűntettről van szó, amelynek esetében a feljelentési kötelezettség elmulasztása is 5 évet ér. Itt azonban semmiféle büntetőeljárás nem indult az elkövetők ellen. A rendőröket vegzálták, akik a kötelességüket teljesítették, az alkotmányos rendet védték. Eközben Magyar Péter és Gulyás Gergely az elkövetőket menekítette az előzetesből. Vagyis miközben valakik a büntetőeljárást elszabotálták, Magyar Péter Orbán Viktor és a puccsisták nyomait igyekezett eltakarítani.

Az ügy csattanója, hogy a puccsisták jutalma nem maradt el. Külön pikantériája az ügynek, hogy Magyar Péter feleségeként még Varga Judit jelentette be 2021. Június 6-án, hogy: „a 2006. szeptember 19–22. napja között, valamint 2006. október 23. napján történt rendőri fellépések következtében sérelmet szenvedett emberek és a rendőrattakok áldozatai közül még mindig vannak, akik az események után 15 évvel sem kaptak kártérítést. Ezért a magyar kormány a korábbi kártérítéseknek megfelelő, 862 euró (kb. 350 000 Forint – a szerző) kártérítési összeget ajánlja fel annak az 53 áldozatnak, kiknek alapvető jogait a Gyurcsány-kormány lábbal tiporta és a mai napig nem kapták meg az őket megillető jóvátételt.” A többi áldozat, hős és hazaffy, akiknek a számát és nevét máig nem ismerjük, már korábban megkapták ezt az összeget.

Hát valahogy így néz ki az a „jogállam”, amit Magyar Péter (jogász!) is mind a mai napig lelkesen képvisel. Ti meg ne féljetek!

Kép: Békés tüntetők 2006. október 23-án



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések