Álomország realitásai

Többször megfogadtam már, hogy nem írok a nagy sikerű Magyar Péterről, mert Gábor Zsazsa óta tudjuk, hogy mindegy mit írnak rólad, csak írjanak. A negatív reklám is reklám. Mostanában azonban már úgy tűnik, hogy éppen mint hajdan, Orbán Viktor ifjú korában, ennek a szépfiúnak az esetében sincs foganatja a józan szónak. Még a politikailag magukat vájtfülűeknek tartó véleményvezérek, a politikát ma, vagy bármikor szakmaként űzők is el vannak alélva tőle. Mikor repedtfazék hangján belekezd egy rossz papot is megszégyenítő zsolozsmájába, a hölgyek bepisilnek, az urak pedig ájult áhítattal hallgatják a – semmit.

Mert miről is beszél nekünk ez az ember?! Semmi egyébről, mint amiben te meg én, meg ők, meg mi élünk. Nem tegnap óta. Részben a rendszerváltás, részben az Orbán kormány(ok) hatalomra kerülése óta. Tessék nekem egyetlen olyan, általa felvetett témát mondani, ami a meglepetés revelációjával hatott. Meleg van. Rosszak és késnek a vonatok. És nincs rajtuk légkondi. Piszkosak a közvécék (már ha vannak és ahol vannak). Uram bocsá! - nincs WC-papír. Kiemelt kórházi ellátást kapnak a káderek (ő is azt kapta, amíg ki nem pottyant a pikszisből!).

Kihagytam valamit? Az iskolákban is brutál meleg van. A gyerekeink nem kaptak iskolakezdési támogatást, a határon túliak viszont 100 ezret kaszáltak fejenként – a mi adónkból! Iványi Gábor iskoláit és szociális intézményeit, amelyeket adományokból tartott fenn, néhány milliós köztartozás miatt – bezárták. Kb. 200 SNI-s gyermeknek még mindig nincs iskolája. Ha lenne, akkor sincs, mert néha 100 kilométert kellene utazniuk. Bese pap becsapta a híveit, erkölcsi hullaként zuhan éppen a süllyesztőbe. A pedofil papbácsi is lebukott. Államcsőd fenyeget, amit éppen egy neokolonializációval felérő kínai hitellel próbál meg a Fidesz csődkormánya elleplezni. Miközben hitelből élünk a stratégiai fontosságú Csádot százmilliókkal tömjük és odaküldjük a magyar katonákat (a Gazsi gyereket is!), de senki nem tudja miért. Pedig biztosan valakinek van benne valami jó nagy üzlet. Mészáros és babája magánhelikopteren megy Bécsbe a magánrepülőgépéért, amivel majd a magán-jachtjára indul megfáradt testét nyaraltatni. Lázár magánútja is gyorsan épül a személyes használatra épült kastélyához. S hamár… Ősi és állami/EU pénzekből felújított történelmi kastélyainkat szarér-hugyér elkótyavetyélik. A Tisza eközben senkivel nem közösködik a főváros irányításában, mert Karácsony fulladjon bele a saját nyálába. Bűnös város! Azok a fővárosiak tehát, akik Magyar pártjára szavaztak, a főváros ellen szavaztak, ami így hónapokon belül a Fidesz martalékává válik. És ha már főváros: kereszt a Szabadság-szoborra, szétbarmolva a budai várpalota, tartalékos katonák őrzik a köztársasági elnököt. És ha már hadsereg: senki nem hajlandó katonának állni, holott bespájzoltunk töméntelen harceszközt. Meg gyártunk, például Lynx/Hiúz nevű harcjárművet drágáér’, ami senkinek sem kell, mert a paraméterei kritikán aluliak. Végül és nem utolsósorban a kormány már régen nem kormányoz hanem túlél, lop és hazudik.

Sorolhatnánk napestig azt a töméntelen disznóságot, ami megkeseríti az emberek és a gyerekeink életét, miközben más oldalon meg dől ki a pénz a semmire. Pontosabban a Fideszes csókosoknak.

Magyar Péter természetesen mindezt észrevette, szóvátette és … Ja! Nem. Hőmérővel rohangál kórházról kórházra. Ha valaki felelős ezért az egész katyvaszért, az a DK és az ó-ellenzék. Ez a megközelítés Orbánnak is nagyon tetszik. Orbán ugyanis olyannyira találva érezte magát e kritikai magatartás által, hogy Kötcsén be is jelentette, hogy Magyar Péter az az ember, akivel neki érdemes vitatkozni, mert láthatóan ő az, aki odafigyel az érdemi kérdésekre.


Ebből mindenki maga vonja le a következtetést. Lehet, hogy a magyar választók közel 30%-a át lett verve?! Szerintem biztos, de csak azok, akik képtelenek a valós tényeket meglátni, és azokból megfelelő következtetéseket levonni. Jelzem, még nem késő, bár a választások ideje egyre közeledik...






Megjegyzések

  1. Mindig azt írod és úgy, hogy minden kétségem elszáll: nekünk van igazunk, akik azt mondják, MP egy csaló... És egyre jobban aggódom,

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések