Rosszkedvünk nyara

Telnek múlnak a hetek hónapok, és az amúgy is megtépázott idegrendszerünk nem bír megnyugodni. Hiába a szép idő, jó meleg, amely nyaralásra nem is lehetne alkalmasabb, a magát politikába ártó (a hangsúly az ártón van!) magyar ember képtelen felszabadultan pihenni és lazítani. Gondoskodnak minderről a pártok és a Nemzeti Együttműködés Kormánya maga is. Legfőképpen azonban a nép, az isten adta nép, amely látszólag már teljesen beletörődni látszik az elmúlt 14-15 év idegőrlő manipulációiba. A diktátor vezérkara szinte minden pillanatra rutinosan gondoskodik valami „hangulatjavító” gyilkos indulatról, botrányról, amivel sikerrel tereli el a népek figyelmét az éppen aktuális kudarcról, lopásról, korrupcióról, népellenes bűntettről. A fő, hogy mindig valami mással foglalkozzunk, soha ne azzal, amivel kellene. A kormányt ne lehessen ellenőrizni, Orbánt ne lehessen (itthon!) megszorítani.

Lássuk be, ezek az újra és újra ismétlődő akciók bizony nagyon is sikeresnek mutatkoznak. Mindig sikerült pár százezer embert találni, akik bedőltek az újabb és újabb provokációknak. Kezdték Sorossal, akinek maga Orbán is a lehető legtöbbet köszönhette. Az idős filantrópot szorosan követte a birodalmi terveket dédelgető Brüsszel, amely jogállamisági kifogásaival durván akadályozza a diktatúra teljes kiépülését, a diktátor ellenőrzés nélküli dúlását. Nehéz a sorrendet megállapítani, de ott figyel ezek mellett a demokrácia és az alkotmányosság mellett rendre hitet tevő és a kiengesztelhetetlenül ellenzéki Gyurcsány Ferenc és pártja, a Demokratikus Koalíció (már a neve is, ugyebár…). Miatta kell minden választás előtt újabb és újabb megváltó pártot kiókumlálni és létrehozni, amely a mi pénzükből osztja meg a mi szavazatainkat, miközben gondoskodik arról, hogy nehogy véletlenül megrendüljön a 30%-os 2/3 hatalma. A „migránsok”, akiket legnagyobb számban éppen ez a kormány telepít be jelenleg is az országban, már csak a futottak még kategória. Közben ugyanis kiderült, hogy az „importőrök”, az embercsempészek, nagyon is szövetségesei ennek a kormánynak. Meg is kapják érte a jól kiérdemelt jutalmukat, a szabadságot és büntetésük elengedését.

Mégis, ahogyan minden lemeznek, ezeknek a manipulációknak is van egy bizonyos fokú szavatossága, lejárati ideje. Mára ha a legbutább magyar (bocs! ilyen persze nincs is) hallja a Soros, Gyurcsány, Brüsszel, migráns mantrát, már csak unottan elfordul és legyint. Ki kellett találni valami egészen újat, valami mást. Ráadásul olyasvalamit (valakit), aki miatt a magyar a magyar ellen fordul, és ahelyett, hogy a diktátort és a diktatúrát szidná reménytelenre fordult személyes helyzete, vagy épp az ország romlása miatt, inkább pártoskodik és egymás torkának feszül. Mint annak idején az Illés-Metró-Omega drukkerek. Vagy a Fradi-Újpest keménymag. Megtalálták. Ezzel az emberrel én nem kívánok név szerint többet foglalkozni, csupán megkérdezem a kedves hívőket és híveket: tessék mondani, tudják önök, hogy kiért és MIÉRT (!) tetszenek lelkesedni? Mennyivel és mivel kíván ez az illető az Önök jobblétéhez hozzájárulni? Miben különbözik az alelnök „pártjának” a programja a Fidesz „Folytatjuk!” rémképétől?! Olyasvalakiért tetszenek ugyanis lelkesedni, akinek a politikai programja semmiben sem különbözik a jelenlegi kurzusétól. Sőt! Egyedül azt tartja koalíció-kompatibilisnek. Orbán pedig az ő hőse...

Vajon tetszik-e tudni, hogy miközben mi itt szívózunk azon, hogy kinek a zsebében van a bölcsek köve, az államcsőd rémképe kukucskál be az ország kulcslyukán? Tetszik-e tudni, hogy Magyarország (Orbán) úgy vette át az EU elnökségét fél évre, hogy az összes európai ország méla undorral fordította el tőlünk a fejét, és bojkottálják Orbán minden megjelenését?! Teszik-e tudni, hogy Orbán, szokása szerint, a bosszúállás programjával kíván beállítani az újonnan alakuló Európai Parlament közelgő megnyitójára. Majd ő megmutatja, hogy fájni fog. Mármint „Brüsszelnek”, hogy őt cseszteti mindenféle jogállamiság számonkérésével! Mindeközben mi meg eljutunk oda, hogy nem sejthetjük mikor lesz elég ok, előkotorni azt a kartotékot, mely jogunkat sérti meg. Már kameráznak, lehallgatnak, törvénykeznek. Kínai rendőrök vigyázzák álmunkat. Kit érdekel?! (Mai hír: Rogán Antal minisztériumához került a személyiadat- és lakcímnyilvántartás, valamint a magyar állampolgárok külföldre utazásának és az útlevélkiadásnak a szabályozása. Rogán hivatala lesz a közlekedési előéleti pontrendszert nyilvántartó szerv is.) De ne ragadjunk le a nagypolitika ragacsos mocsaránál! Kit érdekel, hogy lerohadtak a kórházaink, menekülnek az országból a legjobb koponyák, a fiatalokról nem is beszélve (de igen!)?! Kit érdekelnek azok a manipulációk, amelyek évtizedek munkáját igyekeznek tönkre tenni?! Hogy nagy suttyomban megkezdődött magyar múzeumi és közgyűjteményi rendszer leépítése egy „migráns” óvónő közreműködésével. Készülődik már az önkormányzatiság felszámolása is pénzügyi ellehetetlenítésükkel, legújabban az iparűzési adó felhasználásának újragondolása révén. A valódi ellenzék pártjainak kivéreztetése ideológiai alapon (dollárbaloldal, megélhetési ellenzéki politikusok, bukott ellenzék stb.) és pénzügyi kifosztásuk intézményesítésével. A harcos és kíméletlen civil szervezetek (Amnesty!) zaklatása a „szuverenitás védelmének” hazugságával. Napestig sorolhatnánk, mi minden történt alig pár hónap alatt a változást áhító nemzeti acsarkodás jótékony leple alatt.

A rendszerváltásra kiválasztódott hős persze máris reagált. 600 fős összejövetelt szervez azoknak, akik készek voltak őt és pár közvetlen hívét komoly tíz és százezrekkel támogatni. (Nem tudom, hogy Orbánt is meghívták-e.) Gondolom, beszélni fog ott és majd megtapsolják. Szerintem ezen a gyűlésen is lesz lehetőség az adakozásra. Annál is inkább, mivel – mint jelentette – ő maga is százezer forinttal járult hozzá önnön felmagasztalásához. Miből? Munkája, fizetése ugyanis nincs. Gondolom összedobta a család, mert azt fel sem merem tételezni, hogy belenyúlt volna a pártkasszába puszta propaganda célból. Jut eszembe! Azon az emlékezetes estén, amelynek során kidobták a buliból, szintén elkölthetett ugyanennyit, tehát volt és van miből. Különös módon a 10 fős párt pénzügyi forrásait nem vizsgálja máig sem az ÁSZ! Uraim! Hölgyeim! Az Önök feladata az, hogy adakozzanak és élvezzék az éteri hangulatot! Közben aludjanak és álmodjanak szépet.

Az ország ezalatt tovább rohad és csődbe megy. De kit érdekel, hiszen ez a mi barátunk már megszerezte legzsírosabb állásokat a haveroknak. Pontosabban Önök szerezték meg nekik.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések