Az aljasság határai

 Az utolsó napok történéseiben meghatározó volt a „Vitézy-Karácsony párbaj”, ahogyan többen is jellemezték a szavazatok újraszámlálását. Mindjárt az elején szögezzük le, hogy ez valójában nem a két úr harca volt, hanem a Fidesz (Orbán) harca a rebellis, behódolni nem akaró Budapest ellen. Orbán eldöntötte, hogy kerül, amibe kerül Budapest nem lehet nem Fideszes. Ezért találták ki a Vitézy-Bobrovniczky tandemet, VVSzandi látványos visszalépését, a minimális szavazatkülönbséget, aminek végül igazából Vitézy javára kellett volna eldöntenie a választást. Ez nem sikerült.

Minden esetre elmondhatjuk, hogy a korábban igen magabiztosnak tűnő, bár a kampányrendezvényein eléggé gyéren támogatott kis hölgy visszalépése sem meglepetést nem keltett, sem szabad választói kapacitásokat nem szabadított rá az urnákra. Volt azonban pár érdekes momentum ebben az egészben. Egyrészt az, hogy az „őt támogatók” azonnal Vitézy támogatását kapták feladatul. A Fideszben az ilyen felhívásoknak parancs értékük van, tehát azonnal végre is hajtották. Ki tudja azonban, milyen számban, hiszen a visszalépő hölgy – mint mondtuk – nem tudhatott maga mögött komoly támogatást – már persze a Fidesz-vezérkart kivéve.

Beszámolók szerint a visszalépés egy dolgot viszont lehetővé tett. A szavazólapon kialakult egy zavaró/zavaros helyzet. Ki kellett húzni egy nevet filccel, vagy tollal, vagy valamivel. Nagy tömegű szavazólapról lévén szó, muszáj volt automatizálni az akciót. Mindjárt került is egy „informatikus”, aki gyártott egy fekete maszkot és attól kezdve fénymásolóval több órán keresztül sokszorosították a kihúzott nevet tartalmazó szavazólapot. Vagyis megsokszorozták a szavazólapokat, amelyek egy nem kis része része kikerült az ellenőrzés alól. Mindezt az egyik szavazókör tagjának szíves közléséből tudjuk. Nyilván más szavazókörökben is megjelent az ügyes informatikus. Az eredeti szavazólapok kikerültek a választási bizottságok látóköréből és mindenki azt csinált vele, amit akart. Ezt már mindenkinek a fantáziájára bízom.

A legnagyobb disznóságot azonban a fővárosi lakosság ellen követte el a Fidesz. A (fővárosi) közgyűlés a pártok listájára leadott szavazatok alapján állt össze. A Fidesz–KDNP és a Tisza egyaránt 10-10, a DK–MSZP–Párbeszéd 7, a Vitézy Dáviddal Budapestért–LMP, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 3-3 mandátumot szerzett. Ez pedig azt jelenti, hogy a közgyűlés eleve határozatképtelen lesz, és a főpolgármester kezei meg lesznek kötve. Korábban, mint ismert, a kerületi polgármesterek voltak a tagjai a közgyűlésnek, vagyis ahogy döntöttek, úgy működtek ők is és a főváros is. Most a jelenlegi helyzet azért ideális a kormánynak, mert miközben alig maradt fővárosi Fideszes polgármester, a Tiszával és Vitézyvel döntő helyzetbe lavírozták magukat. További fícsör, hogy a listán bejutóknak lényegében semmi közük nincs a városhoz és a városüzemeltetéshez. Poltitkai zsoldosok, politikai utasítások végrehajtói lesznek. Külön jópofa a Tisza helyzete, hiszen Magyar Péternek még elegendő kádere (szakamebre?) sincs a megszerzett EP és Fővárosi helyek betöltésére… Tudnám ajánlani esetleg Marika nénit, aki szívből szereti Pétert. Szerény véleményem szerint Karácsony pillanatok alatt fel fogja oszlatni a közgyűlést.

Mindez a gusztustalan manipuláció természetesen elsősorban a pénzről szól. A kormány pillanatnyilag több tízmilliárddal tartozik a fővárosnak. Ugyanakkor 2023-ban például 227 milliárdot vont el Budapesttől és még ezt is kevesellte. 2024-ben további adóemelést terveznek, hátha sikerül csődbe juttatni Budapestet. Az igazi ok persze a hatalmas kifizetések (és közpénzlopások) miatt kritikus helyzetben lévő költségvetés foltozgatása. Ugyancsak fontos cél a figyelem elterelése az impotens kormányzati tevékenységről. Az utóbbi időben Orbán nyilatkozataiban megjelent a főváros-vidék ellentét is, és az, hogy bosszút kell állni Budapesten, mert „nem csak Budapestből áll az ország” – mondta a demagóg „első vidéki miniszterelnök”.

Hát így állunk jelenleg kedves barátaim. Az aljasságnak nincsenek határai. Miután az egész országot tönkre tette a Fidesz, most szépséges szülővárosunkat, közel 2 millió ember életét készül tönkretenni. Ha hagyjuk...





Megjegyzések

  1. Én nem zaklatnám tovább Karácsony Gergely helyében a fővárosi polgárokat, és a választási iroda helyében - ha mégis új választást kérne -, azt elutasítanám. Már csak azért is, hogy legyen a nép részéről és vélelem a tisztességük vonatkozásában, mert bizony szép béremelést kaptak a választások előtt, ami nem vet jó fényt rájuk. MEGVÁSÁROLHATÓNAK mutatja őket az orbáni jótékonykodás!

    VálaszTörlés
  2. Hányinger ez az egész csaló banda, de bolond lyukból bolond szél fúj! Siralmas!

    VálaszTörlés
  3. ANNYIRA UNDORÍTÓ ORBÁN ÉS BANDÁJA,HOGY EZ AZ ORSZÁG MÁR ÉLHETETLEN--MINDENKI JÓL TESZI HA KÜLFÖLDRE MEGY ! ORBÁN MIATT A BÜNTETÉS 200 MILLIÓ EURÓ,ÉS NAPI 100 MILLIÓ EURÓ,MÍG NEM LESZ KIFIZETVE ! ORBÁN EGY GYÍLKOS---EZZEL KIVÉGEZTE MAGYARORSZÁGOT !!! ÉBRESZTŐ EMBEREK !

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések