Akkor mostantól itt fogunk élni

Hallgattam, nem írtam semmit az elmúlt egy hétben. Abban bíztam, hogy a józan ész fölébe kerekedik a süket és vak lelkesedésnek. Meddő várakozás volt. Belátom. A választások lényegében hozták a papírformát és az előzetes várakozásokat. Nem a Fidesz győzelme az, ami bárkit bármiben megrendített volna. A Fidesz mindig a mi pénzünkön kampányolt a mi pénzünkért. Azért, hogy tovább lophasson, csalhasson, tovább butíthassa a népet. Azt persze Orbán Viktor is tudta, hogy gyengül és tovább már nem folytathatja úgy, mint eddig. Viszont folytatnia kell, ha azt akarja, hogy az általa teremtett – a szabad versenyben persze béna és működésképtelen – magyar nagytőke továbbra is őt támogassa (mi mást tehetne?!). Régóta világossá vált azonban számára is, hogy a pártot meg kell frissíteni. A Fidelitas erre alkalmatlan, a Megafon nevű félhülyék gyülekezete még inkább. Szükség van/volt tehát egy új erőre.

De hiszen többször láttuk már, hogy mindig kell egy új erő. Leginkább választások előtt. Törvényszerűen kerül hozzá ember is, zászló is: Vona Gábor, Schiffer András, Fekete-Győr András, Márki Zay-Péter vagy éppen Toroczkai László. Lényegében mindegyik a Fideszből, vagy a Fidesz holdudvarából jött és az igazságot hirdette. No meg Orbán leváltásának szükségességét, amelyre egyedül ők alkalmasak. A messiás-váró magyarok zabálták ezeket az ismeretlen figurákat – újra meg újra. Aztán szépen lassan kiszerettek belőlük, addigra viszont sikeresen bomlasztották fel azt az ellenzéki kört, amely veszélyes lehetett volna a Fideszre. A megtévesztett és félrevezetett (Jobbik, LMP, Momentum stb.) párt tagjai meg előbb-utóbb rájöttek, hogy ők valójában nem is ilyen lovat akartak. Kijelölt vezetőiket aztán vagy elzavarták és lassan felbomlottak, vagy maga a párt vált a szükségesnél veszélyesebbé a Fideszre nézve, és a Fidesz számolta fel őket. (Tessék nyugodtan helyesbíteni, ha nem így lett volna!)

Most Magyar Pétert vetették be és ő a várakozásoknak megfelelően hozta is az eredményeket. Mi több – lényegében sikerült neki olyan ellenzék ellenes hangulatot kialakítania, hogy az párját ritkítja. E helyről is gratulálunk a választóknak, bár ők még nem is tudják, hogy mit csináltak.

Csak ízelítőül: beszavaztak 10 Fideszes és ugyancsak 10 Tisza-pártos képviselőt a Fővárosi közgyűlésbe. A maradék 11 helyen osztozik a valódinak tekinthető ellenzék (Jobbik, DK, Párbeszéd, Zöldek, MSZP – 6 hely), Vitézy és az LMP (3 hely) és a kutyapárt (3 hely). Megjegyzem, szerintem Vitézy és a kutyák is inkább a Fidesszel fognak szavazni. Ez pedig azt jelenti, hogy a Tisza és a vele egyedül koalícióképes Fidesz (Magyar Péter szíves közlése!) meg fogja bénítani a főpolgármestert, Karácsony Gergelyt, vagyis blokkolni fogják a főváros működését. Nem is beszélve a nagy nehézségek árán kiharcolt EU-támogatásokról. Csak egy apró kérdés a bölcs választókhoz: tetszenek tudni, kik azok, akiket megválasztottak a Közgyűlésbe, vagy csak a Tisza párt logóját keresték és találták meg nagy lelkesen a szavazólapokon?

De az EU Parlamenti választásokon is triumfált a Fidesz és a Tisza Párt. Ehhez is gratulálunk. Már csak azért is mert a Tisza Párttal a vele egyedül koalícióképes Fidesz (Magyar Péter szíves közlése!) visszaügyeskedte magát a EP legerősebb frakciójába, az Európai Néppártba. Tetszenek tudni, kikre szavaztak, kik lettek EP képviselők? Ha nem, hát nem.

Nyugodtan tessék a fejemhez vágni, hogy a Tisza Párt és Magyar Péter igenis Orbán ellenzéke és Orbán leváltására szerződött. Készséggel elhiszem, elfogadom. Mint ahogyan a fentebb felsorolt valamennyi párt esetében ugyancsak ez igazolódott be. Ja! Nem. Mindegy, mert az ellenzék (az igazi, a valódi ellenzék) úgysem csinált semmit az elmúlt 14 év alatt. Ugye nem kell újra mondanom, hogy miért.

Most akkor már nincs más dolgunk, mint várni. Megvárni, hogy az ellenzéket leváltó programmal befutó Magyar Péter és a Tisza Párt megválasztott képviselői megmutassák, hogy mit tudnak. Nekiveselkedjenek az Orbán-diktatúra felszámolásának. Én nem leszek meglepve, ha nem ez történik, hiszen a Tisza Párt kizárólag csak a Fidesszel koalícióképes (Magyar Péter szíves közlése!). Mi meg, kedves rendszerváltást áhító választópolgárok, szívunk majd, mint a szibériai torkos borz.



Megjegyzések

  1. Fidesz: ùgy, ahogy van: fegyhàzba

    VálaszTörlés
  2. Megérdemli aki választotta ,de mindenki aki hagyta!

    VálaszTörlés
  3. Sajnos ez az érzésem nekem is!

    VálaszTörlés
  4. Korai ez a temetői beszéd, hiszen a "klasszikus ellenzék" is kapott 14 év várakozási időt!

    VálaszTörlés
  5. (Tessék nyugodtan helyesbíteni, ha nem így lett volna!)
    Pedig nem!
    Eddig minden ellenzéki párt azon bukott el, hogy összegyurcsányozta magát!
    Azaz egyik sem mert önálló listán bejutni 2022-ben, (és majd csak odabent keresni lehetséges koalíciós partnert a kormányváltáshoz.)
    Milyen érdekes, hogy a teljhatalmú fidesz mégse "számolta fel őket" - sőt, mint jó mecénás, kegyesen megengedte az EGY lista HAT frakcióra bomlását - hatszoros pénzért!!! 🤔😎

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések