Kampány a kertek alatt

Nem ma kezdtem el én ezen gondolkodni, de nem is tegnap. Azóta forog a fejemben a kérdés, mióta látom, hogy Orbán csak nagy ímmel-ámmal vesz részt személyesen a Fidesz-jelöltek támogatásában. Legyenek azok akár (fő)polgármesteri, önkormányzati képviselői vagy európai parlamenti pozíciók várományosai, Orbán nem áll ki velük egy platformra, nagy nyilvánosság elé.

Lássuk be ez elég szokatlan ettől a göbbelsi agytekervényekkel megáldott populista neonácitól, aki mindeddig igyekezett mindenhol ott lenni és felhívni magára a figyelmet. Magára és a pártjára. Most meg mintha önmaga árnyéka sem lenne. Hallgattam a minap egy kampányszakértővel folytatott beszélgetést a Klubrádióban. Elnézést, de a nevét nem tudtam megjegyezni, mert jó ha a riportalanyok nevét egyszer bemondják az adás elején, aztán aki csak menet közben kapcsolódik be, az találja ki. No mindegy. Szóval azt mondja a szakember, hogy ez is egy kampány-módszer. Ritkítani a megjelenést, a személyes részvételeket, mert vélhetőleg már sok volt az alanyból. Meg azért is, hogy teret engedjünk egy – a pártunk mellett – sokkal harsányabban kampányoló úrifiúnak, aki ezt most látszólag sokkal hatékonyabban csinálja. Nyomassuk pénzzel, paripával, fegyverrel, meg mindenféle közvélemény kutatásokkal az ifjú hőst. Lássa a nép, hogy mekkora erő van a látszólag ellenzéki (valójában persze dehogy) kis fickóban. Hiszen lám, hogy özönlenek hozzá a hitre reményre, szeretetre vágyó magyarok. Azok pedig szavazni fognak és még nem is tudják, hogy ismét a Fideszre fognak szavazni. Ezt a módszert is érdemes egyszer kipróbálni, mindenféle sunyi, alattomos eszközzel megtámogatni, az embereket pedig megint félrevezetni. Most nincs olyan nagy tétje. Nem a politikai hatalomról van szó.

Igazából persze ez sem más, mint egy nagy szondázás. Hogyan futunk neki 2026-nak, mire kell majd a hangsúlyokat helyezni és hol kell majd erősíteni? Többen most persze csóválják a fejüket: és az önkormányzatok? Az semmi? Én éppen arra jöttem rá, és szerintem nem alaptalanul, hogy a Fidesz – és Orbán – most elengedi az önkormányzatokat. Ennek nagyon kézenfekvő oka van. Éspedig az, hogy államcsődközeli állapotba került az ország. A választások után – többen többször megjövendölték – sokezermilliárdos szipolyozás következik. A kormányzati agytröszt a hiányzó pénzek nagy részét persze a lakosság mellett az önkormányzatoktól fogja elvonni, ahogy azt, már eddig is tette. Most majd egy még nagyobb érvágás lesz, lényegében az önkormányzatok teljes kivéreztetése következik. Ez az önkormányzatok létének szükségességét is megkérdőjelezheti.

Egész más lesz a leányzó fekvése, ha az önkormányzati csődöket nem a Fideszhez, vagy épp a Fidesz által támogatott „függetlenekhez” kötik, hanem az ezerszer átkozott ellenzékhez. Azt lehet majd mondani: „Na! Tessék! Mire képesek ezek?! A saját lakókörnyezetüket tették tönkre, mert még arra sem képesek, hogy egy falut vagy egy kerületet elvezessenek. És ezek akarnak egy országot kormányozni…!” Az aljasság leleményessége nem ismer határokat.

Az EU azonban fontos Orbánnak. Nem véletlenül jelölte a legellenszenvesebb, drogos, buta és ápolatlan Deutsch Tompikát listavezetőnek (mint ahogyan előtte a roppant ellenszenves Magyar Péternét sem). Az egyetlen és alapvető szempont az volt, hogy ne a többször lejáratott „régi” Fidesz képviselje ott sem Orbánt egy dibdáb frakcióban. Jöjjön egy Új-Fidesz a Petifiúval, aki szépen visszaülteti Orbánt a legnagyobb (Néppárti) frakcióba. Onnan aztán megint nyomatható az orbáni (orosz) propaganda, mindaddig, amíg rá nem jön a nagyérdemű, hogy mi is folyik itt tulajdonképpen.

Azt tetszik mondani, hogy mindez egy hagymázas konteo?! Lehet. De ne tessék elfelejteni, hogy a a lapokat vérbeli sipisták (hamiskártyások) keverik. Nemzetközi segítséggel. A világ egyik legnagyobb és legjobb hírszerzésnek szellemi támogatása mellett. Akik bár betörtek a legféltettebb magyar titkok tárházába is (a Külügyhöz tartozik a magyar hírszerzés is!), de az illetékesek eddigi megállapítása szerint semmiféle érdemi titkot nem tudtak megszerezni. Tegyük hozzá: hála Istennek…



Megjegyzések

  1. Nagyon klassz cikk - mint altalaban minden Fabian -cikk - es nagyon nagy a valoszinusege, hogy orban ezert is vonult hatrebb. (Most valoban nem az o szeke a tet). Remelem, hogy ott szamolja el magat a dagadt focista, amikor azt gondolja, hogy majd valamilyen alnev, vagy al-szemely alatt visszakuszhat az EPP-be! Szerintem ebben egy oriasit teved: azt a szarvashibat megegyszer az EPP nem engedi meg maganak - sot, mar egyes jobboldali parttomorulesek sem - hogy orban becsempessze oda az otvaros partjat, a tisztan bun.ozoi csapataval. En sajnos arra tippelek, hogy orban mar julius 1-re gyur - nem birta magaban tartani az oromet afelett, hogy Magyarorszag lesz 6 honapig a vezeto az EP-ben - mert mar megjegyezte, hogy milyen lepeseket fog tenni, ha oda beteheti a labat. Nagyon sajnalom, hogy valamivel lebenitotta az egesz EU-t is, akik mar legalabb masfel eve kellene, hogy minden eszkozzel azon legyenek, hogy egy olyan mentalitasu alak, mint orban be ne tehesse a labat az Unio demokratikus intezmenyeibe. Csak most inditott el Daniel Freund EU kepviselo egy peticiot, meg kulon megfogalmazott egy tiltakozo korlevelet is - annak erdekeben, hogy egyelore fuggesszek fel a ma.o,-i elnokletet, es tegyek at azt egy kesobbi idopontra. Szerintem inkabb most erre koncentral Osztap Bender, a nagy kombinator - de remelem, o sohasem lesz sikeres, mint az irodalmi alak. Koszonet a cikkert, Kedves Andras, Marta Brash

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések