A hazudós

  Úgy vélem, elérkezett az idő, amikor a Fidesz nevét ismét meg kell változtatni Fidesz Magyar Polgári Pártról Öreg Hazugok Egyesületére. Mára ugyanis ez a név fejezi ki leginkább a hajdani Bibó Kollégiumból kiszakadt, 40 éve lényegében változatlan összetételű politikai garnitúra igazi ideológiáját. Ne tessék azt mondani, hogy van köztük olyan is, aki még be sem töltötte a negyvenet, vagy kis porbafingó volt még a Bibó kollégium idején (az is maradt, jegyzem meg), hiszen az igazi tartalomszolgáltatók máig a populista Orbán, Kövér, Bayer, Deutsch, Németh Zsolt és Szájer Józsi. Ezekhez aztán csatlakozott néhány karrierista és a Fidelitás nevű Hitler-jugend pár oszlopos tagja. Ők azonban csak a parancsokat hajtják végre, miközben boldogan dagonyáznak az alapítók által nekik csurrantott-cseppentett jólétben. Rogánra, Szíjjártóra, Gulyás Gergelyre és társaikra gondol most a szerző. 

Ez az az úgynevezett „belső kör”, amelyhez Magyar Péter is tartozónak vallotta magát, akiről mellesleg megtudtuk, hogy sokáig elválaszthatatlan barátok és harcostársak voltak Gulyás Gergellyel. Orbán azonban sietett kijelenteni, hogy ha Magyar tagja volt a „belső körnek”, akkor ő nem volt az, hiszen soha nem váltott kettőnél több szót a Petifiúval. No persze. Mi ezt mind el is hisszük, miképpen bármit, amit Orbán Viktor mond. Éppúgy az igazmondásáról híres ő, mint a mindannyiunk által ismert Münchausen báró. Lássuk be, hogy Orbán a siker és győzelem reményében indulhatna a magyar választások után a Hazugság VB-n is, ahol megszerezheti a Világ Legnagyobb Hazudozója címet. Mindenképpen megérné, ráadásul nem is kockáztatna semmit. A világbajnoknak amúgy 25 font készpénz (tízezer forint) egy ezüst vándorkupa és egy nyakkendő a díja. Nem! Nem akasztókötél! Nyakkendő, amire rá van hímezve: a Világ Legnagyobb Hazudozója. Hogy  akivel épp beszél az is tudja, hogy kivel áll szemben.

Mostanában nem a Petifiúról hazudta persze a legnagyobbat. Az is csupán kis gúnyos mosolyt fakasztott, amikor a rettenthetetlen utcai harcos közölte, hogy őt ugyan rá nem veszi még a TEK sem arra, hogy golyóálló mellényt öltsön magára. Márpedig nem lenne ostobaság, hiszen egy füst alatt azt is megtudtuk tőle, hogy migrációs kérdésekben Brüsszel (már megint az a fránya Brüsszel) hátba lövi őt. Őt, aki egy személyben védi az országot azoktól a migránsoktól, akik amúgy be sem akarnak jönni Magyarországra. Őt, aki tucatjával engedi szabadon az embercsempészeket. Ja, ez itt most nem stílszerű hivatkozás. No mindegy. Minden esetre megnyugtató, hogy a miniszterelnök tud titkot tartani, mert hiszen bárki láthatja a kevlár púpját a ruhája alatt, amikor hátulról fényképezik.

Vagy itt van például ez az egész orosz hacker-támadás. Ki lett adva a brancsnak, hogy lehet, hogy volt ilyen, lehet, hogy a roppant kártékony Szíjjártót kitüntették emitt a legjobb oroszbarát címmel, de semmiféle érzékeny titokhoz nem jutottak hozzá az oroszok. Hogy is képzeljük, hiszen annak híre ment volna (a szerző hangosan röhög). Aki egy kicsit is jártas a hírszerzés kérdéseiben, pontosan tudja, hogy mindennél erősebben védik az információ forrását és a megszerzett információkat. Ha ugyanis a titokról kitudódik, hogy meg lett szerezve, akkor az már nem titok többé. Értéktelen szemétté válik. Melyik hülye kém állna ki nagy büszkén a nyilvánosság elé, hogy na idefigyeljetek…?!

És tessék belegondolni, hogy ez a töménytelen ostobaság és ízléstelen hazugság mindössze egy hét termése. Ráadásul ez még nem is minden. Napestig folytathatnám csak abból, amit egyetlen nap alatt összehordott a rettenthetetlen utcai harcos. 

Nekünk, akik a Rém rendes család Al Bundy-ján (is) szocializálódtunk, Orbánt és az Öreg Hazugok Egyesületének más tagjait hallgatva önkéntelenül is a kiváló cipőárus rigmusai jutnak eszünkbe:

Hazudj, ha ébred az asszony,

Hazudj, ha kavarog a gyomrod,

Hazudj, ha tudod, hogy színlel a nő!

Hazudj és árulj cipőt! Hazudj!

Cipőárusítás helyett mi itt és most természetesen a kormányzásra gondolunk, már amennyire Orbán tevékenységét annak lehet tekinteni. Pedig akkor még az oroszpárti háborús uszításról szót sem ejtettünk...

Talán kínunkban mosolygunk ezeken a sorokon, de azért jegyezzük meg: ez nem vicces. Magyarországnak van egy kórosan hazug miniszterelnöke és mára már a (köztársasági?) elnökről is tudjuk, hogy egy hazudozó bűnöző, akit mindenki máshoz hasonlóan természetesen megillet az ártatlanság vélelme, bár egyetlen elfogadható cselekedete lehetne: a lemondás.

Kép: Orbán golyóálló mellényben a Parlamentben






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések