KINEK MI A FONTOS

 


 A magyar sajtófüggetlenség élharcosa, a KESMA bulvár koronagyémántja, a Ripost, még 2023. júniusában terjedelmes elemzést szentelt a Donáth-családnak.

Az idősebb Ferenc forradalmár és '56 hőse. Az ifjabb Ferenc, a közelmúltban elhunyt köztiszteletnek örvendő orvosdoktor. A nagytiszteletű lelkész László és leánya, a Momentum EP képviselője, Anna. Az egész család megkapta mindazt, ami a NER agit-prop szerint járt neki. Van ebben az írásban minden, ami a mai kleptokráciában súlyosan kompromittáló lehet bárkire nézve. Nem. Nem az, hogy lop, csal vagy hazudik, esetleg azon dolgozik, hogy a közpénzek elveszítsék közpénz jellegüket. Nem. Lelepleződik viszont idősebb Donáth Ferenc Kopasz fedőnéven végzett antifasiszta munkásmozgalmi múltja. Ebben a harcban osztozott a hirtelen felbukkanó Apró Antallal. Később ő lesz Rákosi szeme és füle, még később Nagy Imre harcostársa (ismét Apró Antallal együtt!). Kis snagovi kitérő következik, majd a főtárgyalás, amit "feltehetőleg" azért úszott meg harcostársaival ellentétben, mert (akárcsak Apró!) "a szovjetek ügynöke lehetett". Nemzetellenes tevékenységét - legalábbis a Ripost értékítélete szerint - azonban nem adta fel. Az SZDSZ mellett kötött ki, terjesztette a Beszélőt is. Idézem a forradalmárról szóló szerkesztőségi értékelés summázatát: "személyét az egykori ötvenhatosok, a népi-nemzeti és a „demokratikus ellenzék” is elfogadta". Így, idézőjelben.

Ne habozzunk megjegyezni, hogy abban az időben a mostani diktátor, Orbán Viktor, a különleges jogrendek ura, maga is ehhez az idézőjeles "demokratikus ellenzékhez" sorolta önmagát. Legalábbis szóban... De ez már a múlt, fedje sűrű homály!

Aztán Donáth László lelkész úrról hullik le a lepel, aki ellen - mint ismert - szexuális zaklatás volt a vád. El is ítélték egy jól elnyújtott per harmadik tárgyalásán. Természetesen az Orbán-kormány időszakában. Donáth László főbűnét a Ripost egyetlen mondatban összegzi: "1994 és 2010 között – párton kívüli jelöltként – az MSZP országgyűlési képviselője volt, emellett a balliberális értelmiség egyik meghatározó alakjaként véd- és dacszövetséget alkot Gyurcsány Ferenccel."

És itt már belép a leánygyermek, Anna is, aki az egész bűntettet feltáró folyamatban, de még azt követően is - hallgat! Nem tör pálcát édesapja felett, nem ítéli el, nem tagadja meg, amit a Ripost szerint valószínű tennie kellett volna. Megjegyzem, Orbántól azt is megtudhatta bárki a Hatvanpusztán, a mi pénzünkön épülő csodabirtok építésének kapcsán, hogy "Náluk az a szokás, hogy a gyermekek nem szólnak bele a szülők dolgába...!" Quod licet Jovi, non licet bovi! Viszont már ezekben a hónapokban is volt számos más bűne is Annának. Egyrészt részese és élvezője a dollárbaloldalhoz áradó dollároknak. Másrészt együtt dolgozik Brüsszelben Dobrev Klárával. Így aztán bejáratos az Apró-villába Gyurcsányékhoz! És így tovább. Ezúton kérem a nyájas olvasót, hogy bocsássa meg nekem, hogy a Riposzt eme a "függetlenségtől" csöpögő (szerkesztőségi!) írását ennyire részletesen szemléztem. Igyekeztem kerülni a durva, gyűlöletkeltő fröcsögést, csupán a lényegre szorítkoztam. Szeretnék még annyit hozzáfűzni, hogy itt egy olyan családról rántják le a vizes lepedőt, amelyet bárhol másutt a világban köztisztelet övezne. Lényegében a Donáth-család valamennyi tagja ott volt a legújabb kori magyar történelem alakításának történelmi pillanataiban. Igaz! - nem olyan nagy mértékben, mint az oroszokat Magyarországról kiűző Orbán Viktor, vagy a vöröskatona nagypapával is büszkélkedhető, hajdani MSZMP KB-gyakornok Kövér László, esetleg az Állami Egyházügyi Hivatal hajdani üdvöskéje, Semjén Zsolt fővadász, ma miniszterelnök helyettes.

No, de félre a kicsinyes összehasonlításokkal, hiszen ennek az írásnak nem az a célja, hogy a mai korrupt rendszert ezeregyedszer is így állítsa pellengérre. Sokkal inkább arra vállalkoztunk, hogy felleljük Donáth Anna képviselő asszony minapi kényszeres gyurcsányozásának és Dobrev Klára elleni kirohanásának okait és forrását.

Azt már sajnálatosan megfigyelhettük, hogy a ma ellenzékinek nevezett pártok egyes (vélhetőleg a Fidesz által beépített) vezetői abban érdekeltek, hogy minél nagyobb katyvaszt és ellenségeskedést alakítsanak ki az "ellenzéki pártok" között. Teszik ezt sokszor a napnál világosabban - mint említettük - a kormánypárt megbízásából, vagy akár önszorgalomból is, ha úgy vélik, hogy ezzel sikerül előtérbe tolni magukat. Mostani írásunk alapján jól nyomonkövethető, hogy a képviselő asszony hogyan jutott el arra a felismerésre, hogy amennyiben őt - ne adj' Isten - a DK vezetőinek bármelyikével összefüggésbe hozzák, akkor a Fidesz szűnni nem akaró karaktergyilkosságának árnya rá is rávetülhet. Nehogy már emiatt ne kerülhessen vissza Brüsszelbe! Felvillantja tehát a politikai tisztánlátás legmagasabb szintjét: megintcsak nem a Fidesszel és Orbánnal szemben kell meghatároznia magát, hanem mindenekelőtt a DK-val és annak vezetőivel - Dobrev Klárával és Gyurcsány Ferenccel - való harcos szembenállását kell demonstrálnia. Ez mindent visz. Ez ma menő.

Én meg elgondolkodom. Ezek a kis pártok valóban ellenzékiek-e? Esetleg csak pénzkereseti forrásnak tekintik azt a foglalkozást, amit űznek? És ha az utóbbiról van szó, akkor miért is kellene megválasztani őket, és elvárni tőlük, hogy bármiféle valódi népképviseleti feladatot lássanak el. Ha meg nem, akkor a lengyel példa nyomán nem kellene-e végre belátniuk, hogy csak az egységes politikai fellépés ránthatja ki Magyarországot a válságból?! Lenne is közös dolgunk számtalan. Mondjuk felszámolhatnák a diktatúrát, leválthatnák a diktátort. Büntetőeljárást lehetne esetleg indítani a miniszterelnök és bűnszervezete ellen. Nota bene, pótcselekvések helyett vissza lehetne állítani az alkotmányos köztársaságot.

Amúgy a DK korrekt választ küldött a képviselő asszonynak. "Régóta mondjuk: a nagyobb támogatottság nagyobb felelősséget is jelent. Ezt magunkra, a legerősebb ellenzéki pártra is érvényesnek tekintjük. Ez a felelősség pedig azt is tartalmazza, hogy sok sikert kívánunk Donáth Annának és a Momentumnak a jövő évi választásokra."

Utóirat: Ez az írásom 2023. október 26-án született. Nem tegnap, vagy tegnap előtt. Akkoriban Magyar Péter még vígan élvezte a NER áldásait, megvilágosodása még váratott magára. Most, ha már nem az a fő programpont, hogy Orbánt el kell kergetni, talán ideje lenne eldönteni, hogy Donáth Anna és Magyar Péter közül ki nem szereti jobban Gyurcsány Fertencet és a DK-t. Azért ezen tessenek elgondolkodni!










Megjegyzések

Népszerű bejegyzések