Feszkó van

 Egymásnak feszült a „teli van a puttonyunk Orbánnal” nevű ellenzék, amelyről persze még véletlenül sem mondhatjuk, hogy egyszínű, unalmas népség lenne. Mert itt van ugye most ez az új egymás torkának marcangolása is. Én tudom a tutit! Nem! Én! Fenét te! ÉN!

Miképpen annak idején Márki Zay Péter, most ez a Magyar Péter lépett ki az éji homályból, és jelentkezett … Mire is?! Azt még nem tudjuk. Nem mondta meg. A demokrácia és a jogállam helyreállítására? Nem. Arra nem. Talán vissza akarja adni nekünk az ellopott, elárult alkotmányt? Eszében sincs. Egyet biztosan lehet tudni: nem Orbán rendszerét nem tervezi lebontani. Azt végképpen nem. Akkor tessék mondani, hogyan lehet Orbánnal megdönteni Orbán rendszerét? Véget vetni a hazug nemzeti együttműködésnek, amely – tudjuk – se nem nemzeti, se nem együttműködés. Ez a „Megváltó” pont abban nem jeleskedik, ami ellen mi, a hazaáruló (mert most már ezt is tudjuk Lánczi úrtól) ellenzék ágálunk. Visszaadni a jogot és az emberhez méltó életet a magyaroknak, helyreállítani mindazt, amit az EU kifogásol Orbán rendszerében.

De hát hogyan is tehetné ezt, amikor – sokak állításával ellentétben – ő maga is ennek a rendszernek a megteremtője volt. Ki ne emlékezne még a 2006-os puccskísérletre, amikor az alkotmányos és törvényes magyar kormányt állítólag felháborodott magyar állampolgárok tömegei akarták (volna) elzavarni. Tudjuk, hogy Orbán volt a főkolompos, azt is tudjuk, hogy az akciót tudatosan szervezték. Érdekes módon sem a titkosszolgálatnak sem a rendőrségnek „nem sikerült” megállapítania, hogy kik voltak a tényleges elkövetők. Miért? Talán mert aki tudta, az maga is érintett volt. Nem kicsit. És persze nyilván tudták ezt a „Ne féljetek” alapítvány résztvevői is. Tudta ezt az a Magyar Péter is, aki most mossa kezeit. Hogy honnan tudom, hogy tudta? Nem nehéz megállapítani, hiszen ő maga mondta el a saját nagygyűlése előtt, amikor megkérte a kedves Tóni miniszter urat és a kedves Gábor alelnök urat, hogy ha lehetne, kéri szépen, az ő gyűlésére ne küldjék már rá a csőcseléket megzavarási szándékból kifolyólag. Érdekes módon a Fradi ultrák tüstént találva érezték magukat...

Álságos dolgok ezek. Mint a nagypapa, (Jog)Erőss Pál előráncigálása, aki annak idején maga is aktívan részt vett a puccsisták szabadításában. Sokan máris felsikoltanak: de hát ő benne volt a tévében és milyen jópofa volt akkor is! Aztán saját pénzén összedobta ezt a Ne féljetek alapítványt, benne olyan virtigli neonácikkal, mint  Dr. Morvai Krisztina. De ott találjuk Gulyás Gergely édesapját, Gulyás Géza ügyvéd urat is.  Magyar meg is emlékezik róla, hogy ő és Gfulyás Gergely együtt hozták ki (?!) a börtönből a puccsistákat és hogy mennyire fáj neki, hogy Gulyás haragszik rá.

A Ne féljetek alapítványnak talán (?!) abban is része lehetett, hogy már Magyar Péter fellépése után, de mindössze pár nappal „zászlóbontása” előtt, március 2-án újabb 33 tüntető kapott fejenként 862 eurónyi, vagyis 330 ezer forint összegű körüli kártérítést a 2006. október 23-ai zavargásokkal összefüggésben. Arról nincs hír, hogy ezek között súlyosan sérült rendőrök is lettek volna. „399 rendőr sebesült meg a zavargások alkalmával, közülük 43-an súlyosan. A lap erre vonatkozó kérdésére a rendőrség azt közölte, hogy „a hivatásos állomány tagjai esetében a kártérítés a hatályos jogszabályi előírásoknak megfelelően történt”. Ez azonban információik szerint nem a tüntetőkhöz hasonló általános és állami jóvátételt jelent, hanem az állomány élet- és balesetbiztosítása terhére kifizetett egyéni baleseti kártérítést.” (Népszava) Szóval Ne féljetek! Orbán Viktor nem feledkezik mewg rólatok! Nyilván a kedves Tóni és a kedves Gábor sem.

Kedves tökömteleorbánnal polgári jogi harcostársaink. Ti csak nyugodtan istenítsétek ezt a kislegényt. Egyben biztosak lehettek: ebben a jelben nem fogjuk legyőzni a diktatúrát és a diktátort. Már persze, ha valóban ezt akarnátok. Ilyen csodaváró niemandokkal biztonságban van a NER és a király. Az viszont biztos, hogy a választásokat megelőzően már sikerült megint megosztani a választókat. Beigazolódik tehát Orbán állítása: mindenki azt kapja, amit a kormánya intézett neki. Csak a gyerekeiteket ne járassátok iskolába, ne legyetek betegek és ne váljatok hazaárulóvá, mert készül már egy jó törvény ezek ellen. Én csak abban bízom, hogy szokás szerint visszaható lesz, mert akkor a Fideszt is be lehet majd kasztlizni, hiszen 2006-2008 között – nyilván felsőbb utasításra - az ő EP képviselőik lobbiztak azért, hogy a törvényes magyar kormánytól az EU vonjon meg minden támogatást. Már persze, ha majd a jognak asztalánál mindenki egyaránt foglal helyet. Csak sajnos a szellem napvilága nem ragyog még minden ház ablakán...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések